Foto: SVT/Erika Dahlin Jönsson

Man skjuten i Kristianstad – allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern skadades allvarligt i natt efter att han blivit skjuten i benet. Skottlossningen skedde på Gamlegården i Kristianstad.

Polisen larmades till Gamlegården vid tretiden under natten till onsdagen. Väl där påträffades en man i 35-årsåldern med en skottskada i ena benet. Han fördes i ambulans till sjukhus.

– Jag vet inte var i benet han blev träffad, men skottskador är ju ofta allvarliga, säger Kim Hild, presstalesperson hos polisen.

Läget uppges dock inte vara livshotande.

Sökte med vapenhund

Polisen spärrade av området och började söka bland annat med vapenhund. Fynd har gjorts på platsen som tyder på att det varit en skarp skottlossning där.

– Vi har hittat tomhylsor, bekräftar Kim Hild.

Polisen rubricerar det hela som försök till mord eller dråp. Ingen person har gripits. Polisen hävde avspärrningarna vid 9-tiden. Under morgonen har man bland annat kontrollerat fordon i området runt omkring.

Ser ni nån risk att det sker nån slag upptrappning nu?

– Vi har ju haft olika ärenden i Kristianstad av samma karaktär, men det är för tidigt att säga om det finns nån koppling till dem, säger Martin Thornell, kommunpolis i Kristianstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.