Projektet Hemmaplan besöker skånska skolor Foto: Per Lärka

Basket ska få skånska barn att röra på sig

Uppdaterad
Publicerad

Barn rör sig för lite och nu vill skånebasketen locka fler i rörelse utan att de ska behöva prestera något och bli bedömda. Hemmaplan är ett projekt där ledare från olika klubbar åker ut till skolorna och har bollkul med barnen. Möllevångsskolan i Malmö har fått besök.

– Det är viktigt att röra sig annars blir man stel i kroppen och man kan inte röra sig och sedan när man ska gå och göra grejer så orkar man inte, säger Abraham Manneh som går i tvåan på Möllevångsskolan.

Verksamheten har funnit ett par år och i några kommuner har det bildats en ny basketklubb medan det i andra kommuner har kommit nya medlemmar till basketklubbarna.

– Vårt mål är att ungefär var tionde elev ska börja spela basket, säger Axel Wallin, föreningsutvecklare på Skånes Basketbollsförbund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.