Foto: Mikael Nilsson/SVT

Man sköts efter attack mot poliser i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 02 natten till onsdag sköts en man av polis då han angrep en polispatrull i en lägenhet i Malmö. Mannen har livshotande skador, enligt Region Skånes presstjänst.

Det var i samband med ett ingripande som en man i 25-30-årsåldern gick till angrepp mot polispatrullen på Nicolaigatan i närheten av Möllevångstorget i Malmö.

Angreppet skedde i en lägenhet, dit en polispatrull skickats.

– Jag vill inte gå ut med exakt varför de åkte dit, men i lägenheten så ska den här mannen ha gått till angrepp och polisen har då öppnat verkanseld, säger polisens pressinformatör Nils Norling.

– Det finns ingen koppling till kriminalitet i övrigt med just den här mannen.

Enligt uppgifter från polisen var angreppet av en sådan art att polismännen avlossade skott.

– Mannen var föremål för ett ingripande och då ska mannen ha gå till angrepp mot polisen, säger Mikael Lindh på polisens ledningscentral.

Var han beväpnad?

– Det vill jag inte kommentera.

Hur många skott avlossades mot honom?

– Jag vill inte kommentera det i nuläget.

Mannen greps misstänkt för försök till mord på båda poliserna.

– Anledningen till att vi åker till platsen från första början är att den här mannen inte verkar må så bra, det är alltså inte något brott som ligger bakom, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

– Han hade någon form av tillhygge som han gick till angrepp med.

En utredning av skjutningen har startats. En åklagare från enheten för särskilda utredningar ska granska polisens agerande vid händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.