Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador, enligt polisen. Foto: Mikael Nilsson

Man sköts av polisen i Trelleborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern skottskadades natten till lördagen vid en konfrontation med polisen i Trelleborg. Mannen fick allvarliga men inte livshotande skador.

Strax efter tolvslaget natten till lördagen fick polisen in samtal om en man som gick bärsärkagång i en flerfamiljsfastighet i Trelleborg.

– Det som händer är att att vi får in ett ärende om en man som är stökig och som kastar ut möbler i anslutning till en lägenhet. När patrullen kommer på plats har mannen hunnit lämna platsen men vi hittar honom i närområdet, säger polisens presstalesperson Sara Andersson till SVT Nyheter Skåne vid 8.30-tiden på lördagsmorgonen.

Uppträdde hotfullt

När polisen anträffar mannen riktar han ett vapen eller vapenliknande föremål mot polisen och polisen skjuter då verkanseld.

– Jag kan inte gå in på några detaljer om händelsen eller var mannen har skjutits med hänsyn till förundersökningssekretess, säger Sara Andersson, presstalesperson.

Inga livshotande skador

Mannen, som är i 30-årsåldern, är allvarligt men inte livshotande skadad, och är förd till sjukhus.

Han är anhållen och är i nuläget misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott och grovt hot mot tjänsteman.

En anmälan till särskilda utredningar har upprättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.