Två personbilar var inblandade i en olycka vid trafikplats Fredriksberg på E65:an utanför Malmö. Foto: Mikael NilssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Flera olyckor i halkans spår

Publicerad

SMHI varnade under torsdagen för plötslig ishalka. Under kvällen inträffade över tio trafikolyckor som räddningstjänsten kopplar till det hala väglaget.
– Alla olyckor vi har haft i södra Skåne är på grund av halkan, säger Mattias Sköld, inre befäl på räddningstjänsten Syd.

Flera trafikolyckor inträffade under torsdagskvällen på E65 mellan Svedala och Malmö. Ingen person kom till skada under de olika trafikolyckorna, men trafiken påverkades.

– Det är fortfarande mycket halt på E65, så vi uppmanar till försiktighet, säger Mattias Sköld.

Även en lastbil med släp körde av vägen på E6, i höjd med Borgeby. Där var vägen länge avstängd, men senare på torsdagskvällen kunde vägen öppnas för trafiken igen.

Halkan försvårade släckningsarbete

Även räddningstjänstens arbete påverkades av halkan. Då det under kvällen utbröt en brand i en förskola. Räddningstjänsten hade svårt att ta sig till platsen snabbt på grund av det hala väglaget.

– Insatsen har försvårats något på grund av halkan, eftersom det tar lite längre tid för oss att ta oss fram på vägarna, berättade Mattias Sköld.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer