Drygt tusen personer deltog i lördagens demonstrationer i Malmö. Foto: Kenneth SundinVisa alla (3)
Visa alla (3)

Många ville höja rösten i Malmö mot den svenska asylpolitiken

Drygt tusen personer samlades på lördagen på Möllevångstorget i Malmö för att demonstrera mot den svenska asylpolitiken.

Under lördagen arrangerade Stories of the refugees, Support your local feminist, Ensamkommandes förbund en demonstration mot den svenska asylpolitiken.

Demonstranterna krävde bland annat att ”jakten på papperslösa stoppas” och att Migrationsverket ser över situationen i Afghanistan. Detta mot bakgrund av det avtal Sveriges och Afghanistans regeringar nyligen ingick kring att börja återbörda den stora grupp afghaner som nekats svenskt uppehållstillstånd.

– Svenska staten genomför nu en rad åtgärder för att skicka människor i döden. Barn eller vuxna spelar inte längre någon roll, sade Hanna Gedin, ledamot  i Vänsterpartiets partistyrelse och en av talarna.

Vidare fanns krav på att kategorin ”övrigt skyddsbehövande” återinförs och att uppehållstillstånd på grund av synnerligen eller särskilt ömmande skäl åter igen börjar beviljas.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer