Karolin Hakim mördades på öppen gata i slutet av augusti 2019. Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt för mordet på Karolin Hakim har släppts

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man som sedan i början av året suttit häktad som misstänkt för mordet på Karolin Hakim i Malmö 2019 har släppts ur häktet. Bevisen räcker inte i nuläget för att väcka åtal, säger åklagaren till SVT.

Utöver mordet har 22-åringen även suttit häktad som misstänkt för mordförsök mot den mördades barn och barnets far.

På onsdagskvällen skickade åklagaren in ett beslut till Malmö tingsrätt om att häva häktningsbeslutet av den misstänkte mannen.

– Vi har kommit till ett läge i utredningen där jag gör bedömningen att bevisningen i nuläget inte räcker för åtal. Men utredningen fortsätter och vi har fler utredningsåtgärder framför oss som kommer ta tid i anspråk, säger kammaråklagare Lisa Åberg.

Hämtar in material från knäcka gangsterchatten Sky Ecc

Det handlar bland annat om att inhämta material från den krypterade chattjänsten Sky ECC som varit en använd plattform bland kriminella, och som svensk polis fick tillgång till efter att chatten knäcktes av polis i Nederländerna, Frankrike och Belgien.

– Vi ska undersöka möjligheterna att inhämta material därfrån som kan vara intressant för oss, så utredningen läggs inte ner utan fortsätter, säger Lisa Åberg.

Den 22-årige mannen är fortfarande misstänkt för mordet på Karolin Hakim. Enligt mannens advokat är beslutet att häva häktningen välkommet.

– Han har redan från början förnekat alll inblandning i de här händelserna och det har varit påfrestande för honom att vara häktad för något sådant här, säger försvarsadvokat Anton Strand.

Förs tillbaka till anstalt

Han kommer dock inte försättas på fri fot, eftersom han just nu avtjänar ett straff för bland annat grovt vapenbrott.

Karolin Hakim mördades utanför sin bostad på Sergels väg i stadsdelen Ribersborg i Malmö den 26 augusti 2019. Enligt vittnen höll hon sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten. På platsen fanns även barnets pappa, som överlevde attacken.

I dagsläget finns ingen häktad för mordet.

Så här rapporterade vi när mannen häktades i januari 2021:

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet