Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter två IVF-behanlingar väntar nu Max Olsson och Sabina Ullah barn. Men de senaste fyra åren har präglats av väntan. Foto: Anna Palmgren/SVT

Max och Sabina i Svedala blev gravida genom IVF: ”Ta inte fertiliteten för given”

Uppdaterad
Publicerad

För fyra år sedan började Max Olsson och Sabina Ullah i Svedala försöka få barn. Men resan blev längre och mer påfrestande än vad de trodde. I dag är paret 34 år gamla och väntar sitt första barn.

De beskriver att som heteropar var det en avlägsen tanke att det skulle vara svårt att bli gravida.

– Det fick man lära sig i skolan att så fort du har oskyddat sex så kommer du bli gravid. Det var så det lät, säger paret.

Men när de försökt på egen hand utan att bli gravida sökte de hjälp hos Reproduktionsmedicinskt centrum (RMC) i Malmö och fick då veta att det handlade om manlig infertilitet.

På RMC fick de göra IVF-behandling, vilket innebär att ägget plockas ut och befruktas utanför kroppen för att sedan sättas in i livmodern.

I klippet berättar paret om sin resa och hur den påverkat dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.