Malmö FF har markerat mot att supportrar kastat in föremål på plan. Arkivbild. Foto: Anders Bjurö/TT

MFF stänger av fans efter inkastade flaskor på planen

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsallsvenska topplaget Malmö FF uppmanar sina egna supportrar att sluta kasta in föremål på spelplanen. Klubben skriver på sin hemsida att det skett ”vid ett antal matcher i närtid”.

”Det är självklart att man som åskådare måste få lov att uttrycka glädje i medgång, så väl som frustration i motgång. Däremot är det aldrig acceptabelt att frustrationen tar sig uttryck i inkastade föremål”, skriver de.

”Först och främst riskerar människor att skadas. Men det kan också leda till avbrutna matcher och disciplinära åtgärder mot Malmö FF”.

Plastmuggar istället för flaskor

Några personer har redan stängts av och det kan bli ännu fler, meddelar MFF.

För att stävja problemet har Skåneklubben börjat servera öl i plastmuggar i stället för i flaskor vid de sektioner där inkastade föremål varit mer vanligt förekommande.

”En ytterligare åtgärd kan bli att vi tvingas sätta upp nät framför dessa sektioner”, skriver de.

”En uppförandekod”

MFF:s supporterförening beklagar det som inträffat vid matcherna den senaste tiden och står bakom klubbens markering.

– Den markeringen behövs och vi hoppas att den hjälper till med att få bort problemet, säger Magnus Ericsson, ledamot i MFF Supports styrelse, till SVT.

Kommer ni att vidta några egna åtgärder?

– Vi har redan en uppförandekod för våra fans. Det är möjligt att vi kommer pusha ännu mer för den, säger Magnus Ericsson.

MER FOTBOLL: MFF i öppet brev till regeringen: ”Inför vaccinpass på utomhusarenorna”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.