Minnesstund för Labinot Harbuzi vid Stadion. Foto: TT

Här hedras Labinot Harbuzi av MFF:s supportrar

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF:s supportrar hedrade på fredagskvällen Labinot Harbuzi med en manifestation. Dessutom vill herrlandslaget uppmärksamma Harbuzi i samband med träningsmatchen mot Slovakien på tisdag.

Beskedet att Labinot Harbuzi gått bort, 32 år gammal, chockade fotbolls-Sverige. Sociala medier fylldes av kondoleanser till den förre U21-landslagsspelaren och hans familj.

På fredagskvällen höll Malmö FF:s supportrar en välbesökt manifestation vid Stadion till minne av den förre MFF-stjärnan.

Många tog sig till minnesstunden för att hedra Harbuzi. Foto: TT

– Jag satt och snackade med andra kompisar inom MFF och vi tyckte det kändes konstigt att inte göra något. Min tanke är att inte göra för stor grej av det. Vi samlas 19.10 (MFF:s födelseår är 1910) och sen får folk droppa in när de kan och tända ljus och lägga blommor, MFF-halsdukar och annat för att hedra Labinot. Jag hoppas att både klubben och hans familj kan uppskatta det, sa initiativtagaren Niklas Asker till Sydsvenskan.

Den förre Malmö FF-spelaren Labinot Harbuzi blev 32 år gammal. Foto: TT

Landslaget vill uppmärksamma

Spelarna i herrlandslaget fick dödsbeskedet några timmar före Nations League-matchen mot Ryssland i Kaliningrad (0–0). Efteråt sade flera av stjärnorna att de vill uppmärksamma Labinot Harbuzi i samband med tisdagens vänskapslandskamp mot Slovakien på Friends Arena.

– Det tycker jag absolut vi ska göra och jag tror nog vi kommer göra det. Om vi inte gör det så är det något fel. Vi får se vad förbundet kan göra och inte göra, men någonting kommer det att bli, sade Jimmy Durmaz till Aftonbladet.

Mikael Lustig instämde:

– Det skulle kännas bra och rätt att göra något.

Labinot Harbuzi segnade ihop i sitt hem i Malmö på torsdagsförmiddagen. Han fick hjärt- och lungräddning, men hans liv gick inte att rädda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.