Kingsley Sarfo döms till fängelse och utvisning. Foto: TT

MFF-spelaren Kingsley Sarfo döms för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

MFF-spelaren Kingsley Sarfo dömdes i dag vid Malmö tingsrätt till 2 år och 8 månaders fängelse för våldtäkt mot barn. Han utvisas ur landet 10 år framåt och ska betala 150 000 kronor i skadestånd.

Kammaråklagare Rikard Darell är nöjd med domen:

– De har gått på min linje i princip fullt ut, både med brottsrubricering och påföljd. Jag kan inte se något i domen som jag är missnöjd med, säger han.

MFF-spelaren stod åtalad för två fall av våldtäkt mot barn. Ett av brottet ska ha ägt rum någon gång mellan 1-7 september 2016. Den andra händelsen ska ha inträffat 1 juni 2017.

Åklagarens huvudsakliga bevisning har varit konversationer på sociala medier. Kingsley Sarfo nekar till att ha skrivit meddelandena men är motbevisad enligt tingsrätten som menar att den 14-åriga flickan också varit tydlig med sin ålder.

Trots det har han alltså stämt träff med henne och haft sex i en kompis lägenhet. Flickan har sagt att samlaget var frivilligt men enligt tingsrätten kan en 14-åring inte samtycka till att ha sex och därför döms fotbollsspelaren.

– Det är fråga om en vuxen man som tagit kontakt med en flicka som nyligen fyllt 14 år och en vecka senare stämt träff med henne i syfte att ha sex. Under sådana förhållanden kan inte brottet anses som mindre allvarligt, skriver rättens ordförande rådmannen Sara Skouras i ett pressmeddelande.

Nekar till brott

Fotbollsspelaren nekar till brottet men erkänner att han har haft sex med den 14-åriga flickan vid ett tillfälle, men hävdar att han trodde att hon var äldre.

Försvarsadvokaten har sagt att de båda haft en kärleksrelation. Åklagaren däremot säger att fotbollsspelaren bara varit ute efter sex.

– Vi kommer att överklaga domen, säger försvarsadvokaten Mikael Sundman.

Han menar att flickans ålder inte stämmer utan att hon kan vara äldre än fjorton år.

Mikael Sundman är Kingsley Sarfos advokat. Foto: Kenneth Sundin

MFF har tagit del av domen

Malmö FF har sedan spelaren anhölls i slutet av januari hållit en låg profil i väntan på rättsprocessen. Sedan häktningen i början av februari har klubben inte betalat ut någon lön till spelaren.

Efter domen skriver klubben på sin hemsida:

”Malmö FF har tagit del av domen. Vi återkommer med hur föreningen kommer att agera i ärendet när styrelsen har sammanträtt i början på nästa vecka.”

Tingsrätten har tagit hänsyn till Sarfos uppgift, om att hans kontrakt med MFF kommer att sägas upp om han döms, när fängelsestraffets längd bestämdes.

Kingsley Sarfo kom till MFF förra sommaren från Sirius, där han spelade när brotten begicks.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.