Rättegången mot den våldtäktsmisstänkte MFF-spelaren avslutas under fredagen. Foto: SVT

Åtalade MFF-spelaren stannar i häkte i väntan på dom

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren yrkar på att den MFF-spelare som åtalats misstänkt för våldtäkt mot barn ska dömas till tre års fängelse, medan hans försvarsadvokat vill att han ska frias. På fredagseftermidagen beslutade tingsrätten i Malmö att han ska stanna i häkte i väntan på dom.

Domen kommer att meddelas den 8 juni.

MFF-spelaren står åtalad för två fall av våldtäkt mot barn. Ett av brottet ska ha ägt rum någon gång mellan 1-7 september 2016. Den andra händelsen ska ha inträffat 1 juni 2017.

Nekar till brott

Den åtalade nekar helt och hållet. Fotbollsspelaren har erkänt att han har haft sex med flickan, som var under 15 år, vid ett tillfälle, men hävdar att han trodde att hon var äldre. Åklagaren menar att MFF-spelaren haft skälig anledning att tro att målsägande var under 15 år då händelserna inträffade.

– Han vidhåller att han haft en relation med målsägande och att de haft sex, men vid en annan tid och plats, sa försvarsadvokat Mikael Sundman till SVT vid ett tidigare tillfälle.

Rikard Darell, åklagare, menar att fotbollsspelaren och flickan inte har haft en relation.

– Syftet har bara varit ett från den misstänktes håll, att ha sex med målsägande. Det har inte varit en kärleksrelation, sa han.

Försvarsadvokat Mikael Sundman anser att den avgörande punkten i rättegången är att flickans ålder inte är bevisad.

– Därför faller hela gärningspåståendet. Vet man inte åldern så kan man inte påstå att det skulle vara sex med en underårig, säger han.

Han anser också att fotbollsspelaren lyckats bevisa att han inte hade någon anledning alls att tro att flickan skulle vara under 15 år.

Åklagaren underkänner försvarssidans ifrågasättande av vilken ålder flickan har.

– Det finns ett födelsebevis och jag har hört hennes mamma, som rimligen är den enda som kan känna till hennes ålder, säger han.

Frihetsberövades i januari

Utredningen påbörjades sommaren 2017 och mannen har varit frihetsberövad sedan den 31 januari i år.

I målet är ytterligare en man åtalad för brott mot samma målsägande. Han misstänkts för sexuellt utnyttjande av barn. Även han stannar kvar i häkte i väntan på dom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.