Den våldtäktsmisstänkte MFF-spelaren begärs omhäktad.

Våldtäktsmisstänkt MFF-spelare omhäktad

Uppdaterad
Publicerad

Enligt åklagaren har bevisläget mot den våldtäktsmisstänkta MFF- spelaren förbättras sedan nya uppgifter tillkommit i utredningen.

Den MFF-spelare som sedan i slutet av januari sitter häktad misstänkt för fem fall av våldtäkt mot barn har omhäktats i ytterligare två veckor.

Åklagare Rikard Darell begärde honom omhäktad då förundersökningen inte är klar ännu och för att inte riskera att MFF-spelaren lämnar landet eller på annat sätt förstör utredningen.

Förtegen om nya uppgifter

– Det har dessutom framkommit nya saker i utredningen kontinuerligt under de här två veckorna vilket enligt mig har förbättrat bevisläget, säger Rikard Darell.

Vilka nya uppgifter som har framkommit vill han av sekretesskäl inte avslöja.

Han tror dock inte att åtal kommer att väckas den 2 mars.

– Försvaret måste ju få tid att gå igenom förundersökningen och säga sitt. De kanske kommer in med synpunkter och då är man i ett läge där man behöver begära ytterligare tid, förklarar Rikard Darell.

Avstängd utan lön

Mannen är på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden, misstänkt för att ha våldtagit en flicka yngre än femton år. MFF-spelaren är även misstänkt för två fall av sexuellt utnyttjande mot en annan flicka yngre än 15 år.

Det var i september förra året som åklagaren inledde en förundersökning om brott mot en spelare i Malmö FF. Spelaren har via sin advokat nekat till brott men stängdes med hänvisning till den rättsliga processen tills vidare av från spel för klubben med indragen lön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.