Misshandlades när han skulle köpa hasch – nu döms gärningsmännen

Publicerad

Två Malmöbor döms till fängelse efter att ha förnedrat och misshandlat en 15-åring som skulle köpa narkotika av dem, rapporterar Sydsvenskan. Bland annat ska han ha tvingats slicka urin från golvet.

15-åringen skulle köpa hasch av männen i november 2017. Men istället blev han tvingad till en källarlokal, under pistolhot, rapporterar Sydsvenskan.

15-åringen ska där ha blivit slagen, innan han förflyttades till en lägenhet, där männen ska ha slagit och sparkat honom, tagit stryptag och skurit honom med kniv. Hela tiden hotade de att döda honom och hans familj. En av gärningsmännen ska ha tvingat honom att slicka urin från ett toalettgolv. De ska även ha filmat delar av händelserna.

Nu döms männen, 18 och 19 år gamla, för misshandel, människorov, olaga hot och rån. 18-åringen döms även för olaga tvång.

Männen döms till fängelse på ett år och nio månader, samt skadestånd på drygt 70 000 kronor. På grund av deras unga ålder reduceras strafftiden till hälften av vad som gällt om de varit 21.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.