Det var utanför stadshuset som en kvinna i juni i år påstod att hon blivit knuffad till marken från en elsparkcykel av en av malmös politiker. Nu har misstankarna mot politikern lagts ner och utredningen avslutats. Foto: Johan Nilsson / TT

Misstankar om att malmöpolitiker tacklat kvinna på elsparkcykel läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Nu läggs brottsmisstankarna ner mot den malmöpolitiker som tidigare i år anklagades för att ha knuffat en kvinna på elsparkcykel så att hon fallit till marken utanför Stadshuset.

SVT Nyheter Skåne har pratat med åklagare Joakim Zander som bekräftar att utredningen avslutats efter att det enda vittnet stödde politikerns version av händelsen.

– Det vittnet har uppgett gör att jag inte kan visa att det gått till på det sättet som målsägande påstår, säger Joakim Zander till Sydsvenskan, som var först att berätta om den nedlagda utredningen.

Politikern har gjort en motanmälan mot kvinnan, gällande vållande till kroppsskada. Den utredningen är pågående.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.