Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flickan berättar att hon var instängd i tvättstugan i dagar och fick inte komma ut ens för att äta mat. Foto: Polisens förundersökning

Misstänks ha förgiftats med ättika i Eslöv – 7-åringen i förhör: ”De vill inte att jag skulle komma loss”

Uppdaterad
Publicerad

118 dagar. Så länge fick flickan som förgiftats med ättika stanna på sjukhuset. Under tiden har hon berättat vad som hänt henne. I förhören framträder en bild av en flicka som hölls inlåst och stöttes ut från den övriga familjen under flera års tid.

Vid flera tillfällen säger flickan till utredarna att hon inte vill prata om vad som hänt henne. Upprepade gånger att hon inte vill tillbaka till sina föräldrar. Inte heller ska hon ha frågat efter sina föräldrar när hon låg akut sjuk på sjukhus, vilket annars är vanligt att barn gör, enligt förhör med vårdpersonalen.

Se exempel på vad flickan själv har berättat i klippet ovan.

Avskärmad och utstött

I utredningen framträder en bild av att flickan stöttes ut från den övriga familjen under flera års tid. Hon avskärmades även från omvärlden på flera sätt. Bland annat har hon missat stora delar av förskolan och endast varit fyra dagar i förskoleklass.

Flickan har även uteblivit från vårdbesök och tandläkarbesök. Det är något åklagaren ser som anmärkningsvärt då föräldrarna hävdat att flickan har en hjärnskada sedan födseln och att hon därför utvecklas långsamt. Föräldrarna har förklarat att det är därför flickan inte varit i skolan samt haft blöja. Det är även deras förklaring till skadorna på kroppen, då de uppger att hon har ett självskadebeteende.

Utredarna: Inte påverkad av hjärnskada

Men några officiella utlåtanden om att hon skulle ha en hjärnskada finns inte, framgår av brottsutredningen. Det ska inte heller ha märkts något avvikande när flickan pratar och interagerar med sjukvårdspersonal.

Nekar till brott

Föräldrarna är misstänkta för flera brott, så som synnerligen grov misshandel, olaga frihetsberövande och grov fridskränkning. Själva har de konsekvent nekat till brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.