Foto: TT

Misstänkt advokat sätts på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten i Malmö häver häktningen för den advokat som misstänks för att ha hjälpt sin klient att smuggla ut en karta över en knarkgömma.

Advokaten är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till försök till grovt narkotikabrott, säger vice chefsåklagare Jenny Lindell till TT.

– Men rätten anser inte att det föreligger någon risk att han undanröjer bevis eller försvårar sakens utredning. Inte heller föreligger någon flyktrisk, säger hon och fortsätter:

– Jag är lite förvånad.

Foto: TT

Det var i maj månad som Malmöpolisen hittade en ”skattkarta” i fickan på en ung man efter att han hade kraschat in i en lyktstolpe under en polisjakt. Kartan ledde till en kokaingömma där polisen hittade knark till ett värde av drygt en miljon. Kartritaren, mannens yngre bror, satt häktad med restriktioner i sina kontakter med omvärlden.

Den misstänkte advokatens inblandning är fortfarande oklar. Fingeravtryck på kartan ska nu analyseras.

Läs mer: Malmöadvokat häktad i hovrätten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.