Fyra bilar har brunnit på Nydalatorget i natt. Foto: Mikael Nilsson

Bilbränder och misstänkt bomb i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Vid ettiden natten till måndagen fick polisen larm om att det placerats ett misstänkt burkliknande föremål framför en butiksdörr på Serenadgatan i Lindängen i Malmö. En stund senare brann fyra bilar på Nydalatorget, en bit därifrån.

– Polisens tekniker har fört bort och osäkrat ett burkliknande föremål. Vi kan ännu inte säga vad det rör sig om, säger Kim Hild, pressinformatör på Skånepolisen.

Det finns ingen konkret hotbild mot butikägaren, enligt polisen. Avspärrningen utanför butiken är kvar men ingen evakuering har skett. Ingen person har kommit till skada.

Våldsvågen i Malmö

Fyra bilbränder

Bilarna som har brunnit på Nydalatorget stod parkerade bredvid varandra, en av dem blev helt utbränd, två av blev krafitgt skadade medan den fjärde fick skador i plåten. Vittnen berättar att de hört en kraftig smäll i samband med branden på Nydalatorget.

Det är oklart om det finns något samband mellan händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Malmö

Mer i ämnet