På minnesplatsen ligger blommor, ljus och flera bilder på Karolin Hakim. Foto: Nellie Erberth

Misstänkt efter mord på Karolin Hakim släpps

Uppdaterad
Publicerad

Den 23-årige man som suttit häktad misstänkt för inblandning i mordet på Karolin Hakim i stadsdelen Ribersborg i Malmö i augusti har släppts fri.

– Den misstänkte är försatt på fri fot eftersom vi inte kommer längre i utredningen med honom, och han utgör inte någon risk för att störa utredningen, säger chefsåklagare Pär Andersson till SVT Nyheter.

Mannen häktades i mitten av september misstänkt för medhjälp till mord, medhjälp till mordförsök och medhjälp till grovt vapenbrott. Åklagaren uppger att 23-åringen är fortsatt misstänkt.

Mordet på Karolin Hakim

”Ingen misstänkt”

Enligt vittnen höll kvinnan sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten på öppen gata. På platsen fanns även barnets pappa, som misstänks ha blivit utsatt för mordförsök.

– I nuläget håller vi fortfarande många förhör och och analyserar vårt material. Det finns ingen misstänkt som är frihetsberövad i nuläget, säger Pär Andersson.

Släppte bilder

I slutet av oktober släppte polisen tre bilder på en gärningsman som misstänks vara inblandad i mordet.

– Vi har fått en del tips och vi jobbar med dem nu. Vi får se hur vi kan komma framåt i den delen. Det är rätt många intressanta uppgifter att titta på, säger Pär Andersson till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet