Ljus och blommor vid minnesplatsen på Sergels väg på Ribersborg i Malmö där Karolin Hakim sköts till döds. Foto: TT/Johan Nilsson

Polisen släpper bild på Karolin Hakims misstänkta mördare

Uppdaterad
Publicerad

Polisen släpper nu bilder som visar en av de personer som misstänks för mordet på Karolin Hakim, 31, i Malmö.

Karolin Hakim sköts till döds vid 10-tiden den 26 augusti i år på Sergels väg i Malmö. Hon bar sitt nyfödda barn i famnen när hon mördades.

Polisen har under utredningen gripit två män som misstänkts för medhjälp till mordet.

En av dem har släppts på fri fot, men en 23-årig man sitter fortfarande häktad, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord samt medhjälp till grovt vapenbrott.

”En av gärningspersonerna”

Nu släpper polisen bilder på en av de personer som ska ha varit delaktiga i själva skjutningen.

”Mannen är en av gärningspersonerna som utförde mordet. Polisen önskar också upplysningar om var mannen brukar vistas eller befinner sig”, skriver polisen på sin hemsida.

På bilderna syns mannen stå vid passagerarsidan av den silvriga Mercedes som tidigare pekats ut som flyktfordon. Polisen har tidigare gått ut och efterlyst iakttagelser av bilen mellan den 21 och 26 augusti.

– Utredningen har kommit in i ett sådant läge att det är lämpligt att offentliggöra nu, innan det gått för lång tid så att folk glömmer vad de sett, säger åklagaren Pär Andersson.

Sitter en förare i bilen

På en bild syns två personer – den man som står vid sidan av bilen och silhuetten av en person vid ratten i bilen.

– Det är ett ansikte som man kan se genom framrutan men det är inte så tydligt att man kan se vem det är, säger Pär Andersson.

Exakt vad den man som syns på bilderna misstänks ha gjort på brottsplatsen vill inte Pär Andersson gå in på i detalj mer än att han har varit på platsen när Karolin Hakim skjutits och har deltagit i gärningen.

– Vi håller på att förhöra mängder av personer och samlar material. Vi arbetar på olika fronter och har en person som är häktad, misstänkt för medhjälp till det här mordet, vi håller på att kartlägga honom och hans rörelser och aktiviteter fram till morddagen.

SVT Nyheter publicerar vanligen inte namn eller bild på misstänkta personer eller personer som dömts för brott. Här handlar det om den skada som publicitet åsamkar den misstänkta eller dömda. I det här fallet rör det sig om en misstänkt person. Det finns undantag när vi väljer att publicera bild eller namn och det är när allmänintresset är oavvisligt och väger tyngre än publicitetsskadan. I det här fallet gör jag bedömningen att allmänintresset inte väger tyngre, även om brottet i fråga är ett mord.

Göran Eklund, ansvarig utgivare och redaktionschef SVT Nyheter Skåne

goran.eklund@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet