Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 30-årsåldern har avlidit efter en skottlossning vid Höjdvägen i Kristianstad. Foto: Fredrik Sandberg/TT

16-åring mordmisstänkt efter skjutningen i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern dödades vid en skottlossning på Höjdvägen i Kristianstad. Polisen larmades strax före klockan åtta på tisdagskvällen. En 16-årig pojke greps en halvtimme senare, misstänkt för mord.

16-åringen greps i samband med polisens kontroller i ett närliggande område. Gärningsmannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök eftersom ytterligare en person befann sig på parkeringsplatsen där skotten avlossades.

– Den personen utsattes ju också för fara men han är inte fysiskt skadad, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisensledningscentral på onsdagsmorgonen.

Dödsskjutningen på Lyckans Höjd

Den här personen och mannen som sköts kände de varandra?

– Vi måste avvakta med de uppgifterna men det är klart att många undrar om det rör sig om en förbipasserande eller inte, säger Kim Hild.

Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen i Syd säger att misstankarna om mordförsök handlar om ”försök till våldshandling mot ytterligare en person.”

– Vad exakt det består i kan jag inte gå in på.

Är personen skadad?

– Inte enligt vad som kommit till min kännedom, säger Robert Loeffel.

Många hörde skotten

Flera personer ringde polisen när de hörde höga smällar och polispatruller skickades till platsen där mannen hittades skadad på en parkeringsplats. Han fördes med ambulans till sjukhus.

En dryg timme senare meddelade polisen att personen avlidit och att de anhöriga hade underrättats.

– Vi kan konstatera att det är en skottlossning, sade Patric Fors, presstalesperson vid polisen under tisdagskvällen.

Polisen söker vittnen

Polisen spärrade av hela Höjdvägen i väntan på teknikerna men klockan halv fyra på onsdagsmorgonen hävdes de.

– Vi är intresserade av vittnesuppgifter. Om man har sett personer lämna området på ett konstigt sätt, sprungit eller kört bil. Alla upplysningar är av intresse, säger Patric Fors.

Polisen vill varken berätta om 16-åringen hunnit höras eller hunnit om något motiv kommit fram.

Senast på lördag måste åklagare besluta om 16-åringen ska begäras häktad, meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Lyckans Höjd

Mer i ämnet