En man anhållen för vapenbrott efter skottlossningen

Publicerad

Flera personer ringde polisen om en skottlossning på Sagas gränd i Hyllie i Malmö på måndagskvällen. När polisen kom dit hittades en skadad man i 45-årsåldern. En man sitter nu anhållen för vapenbrott i samband med skjutningen.

Den anhållne mannen är född 1980.

– Vittnen på platsen har sett honom bära ett vapen, säger Nils Norling, pressinformatör på polisen.

Om det är det vapnet som har avlossats är dock forfarande oklart.

Bråk på platsen

Larmet till polisen kom 20.58 på måndagskvällen. Enligt de första vittnesuppgifterna ska flera personer ha varit inblandade i någon form av bråk och flera ska ha hört skott avlossas.

– Vi har sett blodspår på diverse ställen, vi har hittat tomhylsor på platsen så allt tyder på att det varit skottlossning, säger polisens pressinformatör Calle Persson.

En allvarligt skadad

I närheten av den misstänkta brottsplatsen hittades en skadad man. Han fördes till akuten i Malmö med allvarliga skottskador i benet.

Polisen har förhört flera vittnen och gjort flera fynd på platsen, men vill inte gå in på några detaljer.

– Vi har mycket att följa upp, många tips och observationer. Nu väntar vi på tekniker som ska göra en teknisk undersökning av platsen, sa Calle Persson efter skottlossningen.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer