Vapenhunden söker efter spår. Foto: Mikael NilssonVisa alla (3)
Visa alla (3)

Anhölls för dödsskjutningen – släpptes sedan fri

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern avled efter en skottlossning på Kroksbäck i Malmö under lördagen. En person anhölls, skäligen misstänkt för mord, men släpptes under söndagen. Under måndagen fortsätter jakten på gärningsmannen med fortsatta förhör och teknisk utredning.

Ambulans och polis larmades till Hyllievångsvägen vid 16-tiden på lördagen då den skadade personen hittades i en bil.

Den skadade mannen fördes till sjukhus, men han hans liv gick inte att rädda meddelade Region Skåne.

Polisen spärrade av en misstänkt brottsplats och flera polispatruller arbetade med att säkra spår och leta efter eventuella vittnen. Även en specialutbildad vapenhund sökte av området.

– Vi samlar in information från vittnen. Det pågår en teknisk undersökning och vi letar även efter en gärningsman som har sprungit från platsen, sade Åsa Emanuelsson, pressinformatör hos polisen, under lördag eftermiddag.

Mikael Nilsson, SVT:s reporter på plats, berättade strax efter skottlossningen att polisen gjorde ett fynd i närheten.

– Jag har även pratat med tre vittnen som hörde skottlossning. De sprang ner på gatan och såg en man ligga på marken utanför en bil och folk hade påbörjat hjärt- och lungräddning, säger han.

En person anhölls – släpptes senare

Under natten till söndagen meddelade polisen att en person är anhållen, skäligen misstänkt för mord. Men på söndagseftermiddagen släpptes personen efter förhör.

– Den personen är ganska nyligen släppt och alla misstankar är avskrivna. Mer än så vill inte åklagaren gå in på så här tidigt i ärendet, säger Karin Rosander på Åklagarmyndighetens presstjänst.

Polisen har tagit bilen i beslag.

Fortsatt utredning

Under måndagen pratar SVT Nyheter Skåne med kammaråklagare Magnus Pettersson som är mycket förtegen om att lämna ut uppgifter om händelsen.

– Vi försöker få fram en bild av vad som egentligen hände på platsen och fortsätter med förhör och vidare teknisk utredning, säger Magnus Pettersson.

Han vill inte svara på frågan om någon annan är misstänkt för skottlossningen.

Foto: Mikael Nilsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vapenhunden söker efter spår. Foto: Mikael Nilsson
Foto: Mikael Nilsson
Även bakrutan på bilen är krossad. Foto: Mikael Nilsson