En specialutbildad hund som söker efter kroppsvätskor var på plats. Foto: Mikael Nilsson

Man anhållen misstänkt för våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En man förhördes på lördagsförmiddagen och anhölls senare misstänkt för våldtäkt på en ung kvinna på en fest utanför Svedala.

En man som är över 18 år anhölls efter förhör misstänkt för våldtäkt på en ung kvinna. Våldtäkten ska ha ägt rum i anslutning till en fest utanför Svedala natten till lördag.

Polisen larmades till festen strax efter klockan ett i natt, efter uppgifter om att festen urartat. Väl där fick man veta att en flicka misstänks ha blivit våldtagen precis utanför lokalen.

– Initialt var det en ungdomsfest som var stökig och bråkig, det var därför vi åkte dit. Men sen när vi kom dit framkom det annan information, att det har skett en misstänkt våldtäkt på den här festen, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisregion Syd, till TT.

Sökte efter eventuella spår

Polisen kunde snabbt gripa en man, som fördes till polishuset i Ystad.

– Sedan har vi fått en misstänkt brottsplats utpekad utomhus, så vi har spärrat av där och vi tar dit kriminaltekniker på morgonen som får göra en undersökning, säger Magnus Lefèvre.

Polisens kriminaltekniker fanns på plats för att säkra eventuella spår. Foto: Mikael Nilsson

Under förmiddagen har polisens kriminaltekniker varit på plats och en hund som är specialutbildad för att söka efter kroppsvätskor.

– Den misstänkte förhördes under morgonen och är nu anhållen, säger Kim Hild, pressinformatör hos polisen.

Med anledning av ärendets karaktär vill polisen inte gå ut med fler upplysningar i fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.