Misstänkta för gruppvåldtäkt släppta ur häkte

Publicerad

De två tonåringar som suttit häktade som misstänkta för inblandning i en gruppvåldtäkt i Malmö har släppts ur häkte och i stället flyttats till boenden som drivs av Statens institutionsstyrelse (Sis).

– De har blivit placerade på speciella boenden. När man är under 18 år så ska man inte sitta häktad och då är det ett alternativ, säger åklagare Lena Körner.

Misstanken gäller grov våldtäkt mot en kvinna i en lokal i stadsdelen Lindängen den 2–3 februari. Ytterligare fem pojkar är misstänkta för inblandning, varav två är under 15 år och tre är skäligen misstänkta, vilket är den lägre graden av misstanke.

Åklagaren kan inte svara på när utredningen kan slutföras, eftersom det beror på när resultaten av de tekniska undersökningarna blir klara.

Malmöpolisen utreder ytterligare tre fall där en kvinna misstänks ha blivit våldtagen av fler än en gärningsman. I dessa utredningar finns inga frihetsberövade.

Det var i  början av februari i år som en kvinna utsattes för en misstänkt våldtäkt i en lokal i Lindängen av flera gärningsmän. I början av mars anhölls fyra pojkar -15 och 16 år gamla – misstänkta för grov våldtäkt. Två av dem häktades på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer