Möller slipper betala tillbaka – Hells Angels-ledare fick rätt

Uppdaterad
Publicerad

Thomas Möller, tidigare ledare för Hells Angels, behöver inte betala tillbaka två miljoner som Försäkringskassan krävt honom på. Det har förvaltningsrätten beslutat.

Med stöd av flera läkarintyg har Thomas Möller fått strax över två miljoner kronor i sjukersättning och sjukpenning under 2000-talet.

Men när skatteverket upptäckte att Möller under denna tid också tjänat fyra miljoner krävde Försäkringskassan pengarna tillbaka. Den tidigare Hells Angelsledaren överklagade skatteverkets beslut till förvaltningsrätten som nu gett Möller rätt .

Därmed behöver Möller inte betala tillbaka de 2 miljonerna han fått i sjukersättning.

Förvaltningsrätten konstaterar i sitt beslut att Försäkringskassan inte ifrågasätter Möllers läkarintyg. Kassan vill ha tillbaka sjukersättningen enbart på grund av att han har skönstaxerats av skatteverket. Det är inte tillräckliga skäl, anser förvaltningsrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.