I korsningen Kungsgatan- Sturegatan ligger ”andratass-butiken” Emmus och en mus-restaurang som serverar indiskt. Foto: SVT

Mössen är tillbaka i Malmö – med ”andratassbutik” och restaurang

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till juldagen slog de till igen. Det anonyma konstnätverket Anonymouse har öppnat en ny liten butik och restaurang i Malmö.

Första gången mössen dök upp i Malmö var 2016, då en fransk nötbutik och italiensk restaurang i miniatyr plötsligt dök upp på Bergsgatan. Sedan dess har de anonyma gatukonstnärerna gjort succé i hela landet.

I korsningen Kungsgatan- Sturegatan ligger ”andratass-butiken” Emmus och en mus-restaurang som serverar indiskt. Foto: SVT

Tassbutik och restaurang

Under natten till juldagen startade de små mössen en ny verksamhet, en liten secondhandbutik – eller som det heter i mussammanhang, andratassbutik – och en restaurang i Malmö.

”God jul allihopa! Hoppas ni har haft en fin kväll. Under julaftonsnatten öppnades det en liten restaurant och en andra tassbutik i Malmö,” skriver det hemlighetsfulla konstnärskollektivet Anonymouse som ligger bakom konstverken” skriver Anonymouse på Instagram.

Under inlägget på Instagram har över hundra personer kommenterat, och många är glada över att mössen är tillbaka.

Mushusen lockade många

På platsen kom både stora som små som hade gett sig ut på juldagen för att leta efter de nya mushusen. En av dem var Henry Daag som var ute med sin mamma och pappa.

Henry Daag gillade den indiska restaurangen mest – men skulle inte vilja äta där. Foto: SVT

Han har varit ute och letat musinstallationer förr och den här gången tog det inte så långt tid att hitta rätt. Den indiska restaurangen var favoriten.

– Jag tycker den är fin. Men jag skulle inte vilja äta där. Det skulle nog bara funnits ost bara, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.