Det var här på FORT NUX på Norra Skolgatan 21b i Malmö som borgmästarens jätteost stals i skydd av mörkret. Foto: Helene Blob/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Mössen spärrar av i Malmö och efterlyser osttjuv

Uppdaterad
Publicerad

Det Malmöbaserade konstnärskollektivet Anonymouse har slagit till igen. Stadens privatdetektiv Olivia Flaversham ber nu Malmöborna om hjälp med en efterlysning. Borgmästarens ost är stulen och någonstans i staden är en ostbov på fri fot.

Alla som är nyfikna kan börja med ett besök på Olivia Flavershams detektivbyrå på Möllevångsgatan 35 i Malmö. Där finns kontaktuppgifter att hämta och sedan ska det enligt en säker muskälla bara vara att följa ledtrådarna.

Olivia Flavershams privata detektivbyrå på Möllevångsgatan 35 i Malmö. Foto: Helene Blob/SVT

SVT:s reporter Helene Blob sökte sig fram till tre platser i de kriminella mössens undre värld på fredagen. Här är hennes intryck:

– Man dras med i jakten. Det är riktigt spännande! Man vill ju lösa ”musteriet”! säger Helene Blob.

Den stulna osten skulle ingå i borgmästarens ettårsjubileum dit Malmö stads alla högt uppsatta gnagare bjudits in. Ett firande som nu skjuts på framtiden.

Anonymouse är ett anonymt konstnärskollektiv med bas  Malmö.

Deras första verk i form av den italienska bistron ”Il topolino” och nötbutiken ”Noix de vie” ställdes ut på Bergsgatan i Malmö i december 2016.

Källa: Wikipedia

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.