Foto: Anna Gjöres/SVT

Nazanin har valt bemanningsföretag framför anställning

Uppdaterad
Publicerad

Socionomen Nazanin Sezayesh var tidigare anställd men har nu valt att jobba som konsult för ett bemanningsföretag. Hon tycker att det är utvecklande med ett jobb där man byter arbetsplats ofta.

I många skånska kommuner har kostnaderna för bemanningspersonal ökat under de senaste åren. Socionomer är en vanlig yrkesgrupp som tas in från bemanningsföretag. En av dem är Nazanin Sezayesh som tidigare har varit anställd i Malmö stad, men har nu valt att jobba som socionomkonsult.

Personlig utveckling

– Jag känner en personlig utveckling när jag jobbar på det här sättet. Jag hamnar i kommuner där jag aldrig annars hade hamnat och varje kommun har sin egen arbetskultur och jag har möjlighet att ta med mig det vidare att det gör mycket för min kompetens.

I vissa branscher är bemanningsföretag en tillfällig lösning i väntan på en fast anställning, men det finns många socionomer som aktivt väljer att jobba som konsulter.

Saknar inte fasta kollegor

När Nazanin Sezayesh bestämde sig för att välja bort en fast anställning, var det avgörande för henne att hon ändå hamnade i något slags sammanhang. Som konsult byter man arbetsplats ofta och det kan vara svårt att lära känna sina kollegor. Men Nazanin säger att hon inte saknar fasta kollegor för att hon får regelbunden handledning från företaget hon jobbar för.

– Jag har kollegor, det är dem som jobbar i företag och det gör att jag känner att jag tillhör en arbetsgrupp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.