En död kropp hittades i Nordanå i Staffanstorps kommun. Foto: Mikael Nilsson

Nedgrävd kropp ännu inte identifierad

Uppdaterad
Publicerad

Den kropp som grävdes upp på en byggarbetsplats utanför Nordanå i Staffanstorps kommun i måndags är fortfarande inte identifierad. Först i nästa vecka räknar polisen med att kunna fastställa kroppens identitet.

När kroppen hittades ville polisen inte uppge om rör sig om en kvinnokropp eller en manskropp, eller ens ifall det gick att avgöra, i det skick kroppen var. Patrik Nykvist, kommissarie på polisen i Lund, håller i utredningen och är fortsatt förtegen om kroppen.

– Vi kan inte uttala oss om ifall det är en man eller kvinna, säger han.

Han säger att Lundapolisen får in ungefär tio anmälningar om försvunna personer i veckan. Det rör sig ofta om personer som inte har fått uppehållstillstånd i Sverige.

Utreds som mord

– Det är inte framför allt i den gruppen vi letar, utan vi tittar på de fall där man misstänker att en försvunnen person blivit utsatt för ett våldsbrott men där kroppen inte hittats, säger Patrik Nykvist.

När identifieringen är klar kommer anhöriga först att underrättas, meddelar polisen.

Den tekniska undersökningen på platsen där kroppen hittades pågår fortfarande i jakt på fynd som kan ge polisen ledtrådar om identiteten på personen. Kroppen låg nedgrävd i jorden – ett faktum som gjorde att polisen redan från början utredde händelsen som ett mord.

Den rättsmedicinska undersökningen av kroppen pågår även den. Tidigast i början av nästa vecka tror polisen att man kan identifiera kroppen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Marua Ajouz

Mer i ämnet