Ett fartyg grundstötte utanför Landskrona, men har nu bärgats. Foto: Johan Nilsson / TT

Grundstötta fartyget utanför Landskrona bärgat

Uppdaterad
Publicerad
Vid tre tiden under onsdagseftermiddagen meddelade fartygsinspektören Jörgen Hansson att fartyget som gått på grund i Landskrona hamn är bärgat.

– Det tog cirka en kvart. Tack vare att vattnet hade stigit gick det jättelätt, säger Jörgen Hansson fartygsinspektör.

Det var under tisdagsmorgonen ett 88 meter långt lastfartyget gick på grund i Landskrona hamn. Fartyget är registrerat i Cypern och kommer senast från Århus hamn i Danmark. Under tisdagen kom det olika besked om när fartyget skulle bärgas eftersom 30 ton diesel behövdes tömmas från tanken.

– All diesel var inte borta så vi kunde inte bärga förrän senare på onsdagseftermiddagen, säger Jörgen Hansson fartygsinspektör.

Vad händer nu?

Fartyget letar just nu efter en kajplats. Imorgon kommer man göra en koll på det med dykare, ser allt bra ut kan fartyget lastas och åka på sin tripp, berättar Jörgen Hansson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bilden till vänster är tagen från det grundstötta fartyget och bilden till höger föreställer Kustbevakningens fartyg KBV 034 som är på plats i Landskrona. Foto: Kustbevakningen/video: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer