Nu går det att bada vid Barsebäcksstrand och Salviken igen

Publicerad

I förra veckan gick Kävlinge kommun ut med en avrådan om att bada vid Barsebäcksstrand och Salviken men nu ska vattnet vara tjänliga igen.

Det var tester som gjordes den 19 juli som visade på förhöjda halter av E.coli och enterokocker. I och med resultaten gjordes uppföljningsprov den 26 juli som visade att vattenkvalitén är bra igen.

– En förklaring till de otjänliga proverna kan vara att det har varit regn som för med sig ytvatten från de betande kalvarna norr om Barsebäckstrand och på Salvikens strandängar. När det varit torrt så länge hinner inte vatten gå ned i marken utan flyter rakt ut i havet och med så varmt vatten ger det upphov till att bakterierna från deras avföring växer till, säger Mats Rosén, näringslivs- och turistchef i Kävlinge i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.