Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Branden började på vinden och spred sig till hela huset. Huset, som är miljövänligt och byggt i trä, måste nu rivas. Hör mer i videon. Foto: SVT

Efter branden: Nu ska femvåningshuset på Lindängen rivas

Publicerad

För tre år sedan stod det klart. Huset som var byggt i trä och skulle minska klimatpåverkan. Men i fredags tog MKB beslut om att riva byggnaden efter den omfattande branden.

– Branden och släckningsarbetet påverkade byggnaden så mycket att det enda som återstår att göra är att riva det, säger Margareta Söderström, kommunikationschef på MKB.

Det var på vinden av femvåningshuset på Lindängen i Malmö som branden startade och spred sig genom konstruktionen. Taket rasade och husets översta två våningar skadades ordentligt.

Efter flera veckor av tystnad från husägaren kommer nu ett beslut om byggnadens framtid. Den ska rivas.

– Huset är alldeles för skadat så det är det enda rätta att göra, säger Margareta Söderström.

Endast tre år gammalt

Huset var en del i MKB:s satsning mot klimatsmarta boende. Men husen utgör även en större brandfara då bränder sprider sig snabbare, som SVT Nyheter Skåne tidigare har rapporterat om.

Kommer ni  sluta bygga dessa typer av bostadshus?

– Det vet jag inte faktiskt, säger hon.

Se och hör mer om beslutet av MKB i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.