Elin Dunegård, Annelie Nilsson och Alia Jassim har längtat efter ett damlag. Foto: SVT

Nu väljs MFF:s damlag ut: ”Det är på tiden”

Uppdaterad
Publicerad

För en dryg vecka sedan stod det klart att Malmö FF startar ett damlag. Under lördagen höll klubben en uttagning för att bilda det framtida laget.

Efter ett extrainsatt årsmöte tidigare i höst stod det klart att Malmö FF skulle få ett damlag. Intresset för laget har varit stort, och när klubben utlyste en provträning så var det över hundra som anmälde sig.

– Vi ansökte om att ha en provträning och väldigt många anmälde sig. Vi har fått gallra lite eftersom vi inte kunde hantera alla spelarna, det känns jättekul med ett så stort intresse, säger Daniel Andersson, sportchef i MFF.

Spelarna har längtat efter ett damlag

Elin Dunegård, Annelie Nilsson och Alia Jassim var några av de som deltog på träningen, och de har längtat efter ett damlag.

– Vi tycker det är häftigt att MFF vill starta ett damlag. Jag tycker att alla stora klubbar ska ha ett damlag så det är på tiden, säger Annelie Nilsson.

– Träningen gick bra och det var väldigt roligt. Vi är glada och nöjda, det är kul att få vara här faktiskt, säger Alia jassim.

Se mer av träningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.