Bianca Bergman bor i området och ser skräpet ofta. Foto: Bernard Mikulic SVT

”Det blir bara värre och värre”

Uppdaterad
Publicerad

På och runt Möllevångstorget i Malmö ligger det fimpar, burkar, plastpåsar och annat skräp överallt. Så har det varit en längre tid men nu vill de boende få rent.

Det ligger skräp i drivor på och runt Möllevångstorget i Malmö. Och i det blåsiga Malmö leder detta till att skräpet till och med  hamnar uppe i träden. Hossie No bor på Claesgatan:

– Det blir bara värre och värre. Du ser till och med plastpåsar upp i träden. Plastpåsar som fångats av grenarna när det blåser.

Nedskräpningen i Skåne

Oscar Villata har jobbat på Möllan i 12 år:

– Det är en ganska vanlig syn här med skräp överallt och det är inte bara pga torghandeln utan det kommer från butikerna och folket här. Det känns trist men man vänjer sig tyvärr, säger Oscar Villata.

Plastpåsar en stor skurk

Torghandeln är intensiv och uppskattad och de små plastpåsarna erbjuds gratis till alla som handlar. Men många hamnar på gatan. Eller uppe i träden. Bianca Bergman bor i området:

– Hur fint det än är med detta torget så är plastnedskräpningen helt galen. Och torghandlarna erbjuder antingen stora eller små plastpåsar. Det hade varit supercoolt om någon stod och sålde tygpåsar och att de tog bort plastpåsarna från de här stånden, avslutar Bianca Bergman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nedskräpningen i Skåne

Mer i ämnet