Stensockeln är ungefär 40 centimeter bred och 50 centimeter lång. Foto: Ebba Torstensson/SVT

Vandaliserad korankonst i Malmö kan plockas bort

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen placerades en stensockel med en guldsvart koran på vid ett träd i Magistratsparken i Malmö utan avsändare. Senare under kvällen vandaliserades den.

– Normalt sett ska det ju inte stå en sten där, säger Annika Larsson som är enhetschef för fastighets- och gatukontoret.

En stor flisa av stensockeln var borta några timmar efter att den hade placerats ut där, enligt Sydsvenskan. Den svartguldiga koranen är däremot orörd.

– Det är inte ovanligt att folk placerar konstverk på offentliga platser, säger Annika Larsson.

”Troligt att den plockas bort”

Det har inte kommit in någon anmälan till Malmö stad. Frågan är för fastighets- och gatukontoret och de kommer i nästa vecka avgöra korankonstverkets framtid.

– Våra parker ska användas till att vara parker och det är ju Malmö stad som har bestämt hur de ska se ut. Det troliga är att den plockas bort, säger Larsson.

Okänd avsändare

Vem som står bakom konstverket är dock oklart. Det finns ingen skylt eller liknande som avslöjar det.

– Vi hoppas att personen som gjort konstverket kan ge sig till känna, säger Annika Larsson som är enhetschef för fastighets- och gatukontoret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.