SJ öppnar upp biljettförsäljningen efter den nya prognosen. Foto: TT

Ny prognos för tågstoppet – öppnar tidigare än planerat

Publicerad

Under måndagsmorgonen meddelade Trafikverket att de har satt en ny prognos för tågstoppet i Hässleholm. Istället för på lördag öppnar nu Södra stambanan och Blekingebanan redan 23.59 på tisdagskvällen.
– De har gjort ett jättebra jobb på platsen, säger Sara Lindström, presstalesperson på Trafikverket.

Efter förra veckans storbrand i ett godsmagasin nära järnvägen i Hässleholm är det fortfarande tågstopp i Hässleholm. Men under måndagsmorgonen meddelade Trafikverket att tågen kommer att börja rulla tidigare än planerat. 

– Södra stambanan och Blekingebanan kommer att öppna under tisdagsnatten. Men på Skånebanan och Markarydsbanan är prognosen fortfarande satt till natten mot lördag, säger Sara Lindström.

Blekingebanan kommer att öppnas mellan Hässleholm och Kristianstad 23.59 på tisdagsnatten. Och Södra stambanan på sträckan Alvesta – Höör 23.59 på tisdagsnatten.

Gör stor skillnad

Enligt Sara Lindström kommer den nya prognosen att göra stor skillnad på tågtrafiken.

– Södra stambanan är pulsen i tågtrafiken här. Det kommer att underlätta för alla, säger hon.

Från och med onsdag kan Skånetrafikens kunder se fram emot i stort sett normal trafik. Fram till dess kan resenärerna söka sin resa enligt tidtabellslagd ersättningstrafik.

– Det här är glada nyheter och det underlättar väsentligt för våra kunder, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken.

SJ öppnar upp biljettförsäljningen

Enligt SJ kommer de i och med den nya prognosen att starta biljettförsäljningen för X2000 och nattågen.

– Vi öppnar upp biljettförsäljningen för tågen som går under onsdagen. Vi är så glada att vi kunde öppna upp tidigare än väntat, säger Dan Olofsson presstalesperson på SJ.

Kan man lita på att tågen går på onsdag?

Trafikverket skulle inte satt en ny prognos om de inte var säkra på att banorna skulle öppnas. Så jag skulle säga att man kan vara lugn, säger Dan Olofsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer