Efter Eurovision-segern 1984 har bröderna Herreys synts i en rad sammanhang genom åren. Här vid ett framträdande i Allsång på Skansen. Foto: Christine Olsson/ TT

Nya artister släppta: Herreys kommer till Eurovision Village i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Mindre än en vecka kvar till öppningen av Eurovision Village släpper Malmö stad nya namn på artister. Bröderna Herreys, som vann ESC för 40 år sedan, och Pandora och Da Buzz tar publiken med på en nostalgikick.

Herreys var med sina gyllene skor 1980-talets bäst säljande popgrupp. Då hette låten på allas läppar ”Diggi-Loo Diggi-Ley”. Men i år släpper bröderna Per, Richard och Louis en ny singel.

Pandora stod för den mest sålda singeln 1993. Hon blev världsartist och en pionär för genren eurodance.

Eurovision song contest 2024

Högt på Billboardlistan

Vid millennieskiftet tillhörde Da Buzz Sveriges mest spelade artister med låtar som ”Alive” och ”Dangerous”. Gruppen hade även stora internationella framgångar och låg högt på Billboardlistan.

Andra artister som också kommer att synas i Eurovision Village, är Therese ”Drömhus” Grankvist. I årets Melodifestivalen prövade Holleywoodfrun Gunilla Persson lyckan och tog sig ända till finalkvalet. Även hon kommer till Malmö.

Med i Mello sex gånger

Dansbandet Arvingarna har varit med i Mello sex gånger, och vem minns inte ”Eloise”?

Till skaran som kommer till Eurovision Village i Malmö i början av maj kan läggas Kalush Orchestra, som vann Eurovision Song Contest 2022 med låten ”Stefania”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet