En bil har brunnit i Klostergården och BUP:s fasad har eldhärjats. Foto: Mikael Nilsson

Två nya bränder i Lund

Uppdaterad
Publicerad

Efter en rad bränder i Lund och dess närområde har det natten mot tisdag återigen brunnit i staden. Fasaden på BUP har eldhärjats och en bil misstänks vara satt i brand.

Strax före klockan 03 på tisdagen fick räddningstjänsten åka ut till BUP, Barn- och ungdomspsykiatrimottagningen, i Lund, efter att det börjat brinna i en fasad.

– Rök spreds in i lokalen, men det finns ingen verksamhet där under natten, säger SVT:s utsände Mikael Nilsson.

Spridningsrisk har funnits till takkonstruktionen på byggnaden och området spärrades av för teknisk undersökning.

Enligt polisen har ingen gärningsperson gripits och inga personskador har rapporterats i samband med branden. En anmälan har upprättats om mordbrand.

Brand i bil

Strax därefter började en bil i Klostergården i södra Lund att brinna.

– Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden. Polisen sökte igenom området med hund, men det är oklart om någon har gripits. Även den här branden misstänks vara anlagd, säger Mikael Nilsson.

Flera skolbränder

Enligt polisen har det varit fler än 50 anlagda bränder i Lund sedan årsskiftet och det har varit minst 12 skolbränder i Lund sedan i mars.

Även en förskola i Hjärup brann nyligen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.