Nattens brand på en förskola i Hjärup i Staffanstorps kommun är ett bakslag för polisen, menar presstalesperson Ewa-Gun Westford. Foto: Mikael Nilsson, Anders Eeg-Olofsson/SVT

Nya skolbranden – ett bakslag för polisen

Publicerad

En kraftig brand bröt ut i Hjärups Montessoriförskola sent på onsdagskvällen. Därmed har den period av relativt lugn som rått när det gäller förskolor och skolor i trakten tagit slut.

Nattens brand på en förskola i Hjärup är ytterligare en i raden av misstänkt anlagda bränder under våren och sommaren.

– Det här är naturligtvis ett bakslag och vi misstänker att även denna brand är anlagd, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Bränderna i Lund

Bryter lugnet

Hon berättar att detta är den första branden av liknande slag på över en vecka. Tidigare har flera utbildningslokaler i grannkommunen Lund drabbats.

Hjärupsbranden kommer att utredas inom ramen för den så kallade särskilda händelse som polisen har dragit igång för att kunna fördela resurser för att komma åt de misstänkta mordbränderna.

Se polisens presstalesperson berätta om arbetet i videoklippet här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränderna i Lund

Mer i ämnet