Foto: National Institute of health/TT

20 nya fall av corona i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Under det senaste dygnet har 20 nya fall av coronasmittade konstaterats i Skåne. Nu är siffran av antalet smittade uppe i 195.

Under söndagen meddelade Region Skåne att man konstaterat 20 nya fall av coronasmittade.

Smittspårning av de nya fallen pågår, och Region Skåne har även sedan några dagar tillbaka förändrat sina rutiner för provtagning – nu prioriteras provtagningsresurserna till de patienter som behöver vård på sjukhus, och även misstänkta fall bland personal inom vård- och omsorg.

– Övriga personer ska hantera misstänkt sjukdom genom egenvård hemma och låta bli att träffa andra personer. Nu måste alla hjälpas åt och det är extra viktigt att man stannar hemma vid förkylningssymtom för att hindra smittspridning. Dessutom ska alla vara extra noga med handhygienen, skriver smittskyddsläkare Per Hagstam på Smittskydd Skåne i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet