På söndagen var det sökningar i Ystad efter den försvunna kvinnan. Foto: Bernard Mikulic

Nya sökningar efter den försvunna kvinnan

Publicerad

På söndagen var sökorganisationen FIKK i Ystad för att försöka hitta spår efter den försvunna kvinnan som polisen tidigare sökt i Oxie utanför Malmö.

Zara Nilsson är sökledare och har kommit från Västerås för att delta i sökningarna. Zara var bekant med den försvunna kvinnan och hennes familj.

– Man vågar inte tänka på vad som har hänt henne för man har förhoppnigar om att vi ska hitta henne vid liv. Jag känner att jag vill hitta henne och åkte hit från Västerås i torsdags för att leta, säger Zara Nilsson från FIKK

Letar i Ystad

Kvinnan som är i 30-årsåldern försvann för tio dagar sedan och sedan dess har polisen sökt efter henne i Oxie utanför Malmö. Bland annat har ett par dammar vid en golfbana genomsökts. Nu ville sökorganisationnen FIKK leta nära platsen där kvinnans handväska hittades för en vecka sen.

– Vi söker överallt på den här platsen efter nånting som kan tyda på att hon är vid liv. Det kan vara spår, bilspår, tillhörigheter och vi söker här för att man tror att hon kan ha befunnits sig här, säger Zara Nilsson.

En man som tidigare haft ett förhållande med kvinnan sitter häktad, misstänkt för människorov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.