Foto: Johan Nilsson/TT

Nyårsfirandet: Malmö stad firar tolvslaget med fyrverkerier igen

Uppdaterad
Publicerad

2020 ställdes Malmö stads nyårsfirande in på grund av pandemi. Men i år blir det nyårsfirande för både barn och vuxna i staden och de Malmöbor som vill kommer kunna se det traditionsenliga fyrverkeriet vid tolvslaget.

I år skjuts det upp fyrverkeripjäser från Nyhamnen i Malmö som kommer kunna ses över stora delar av staden. Anna Lindhs plats, Posthusplatsen, Hjälmarekajen och Krankajen är fyra platser där det går att se fyrverkeriet extra bra.

– Vi ser fram emot ett mäktigt fyrverkeri som lyser upp nyårsnatten och som ger Malmöborna ett fint avslut på året och samtidigt en hoppfull start på 2022, säger Erland Weerasinghe, chef för arrangemangsenheten på fastighets- och gatukontoret, i ett pressmeddelande på torsdagen.

Barnens nyår äger i år rum på Stortorget i Malmö med ett barnapassat fyrverkeri klockan 17.

– Barnens nyår är en efterlängtad Malmötradition som är en perfekt inledning på nyårsafton. Årets firande bjuder inte bara på fyrverkeri utan även på en alldeles unik show som bara kommer kunna ses under firandet. Det blir garanterat magiskt, färgglatt och dansant för hela familjen, säger Lotta Ström, projektledare för Barnens nyår.

Se klippet från förra årets firande på Möllevångstorget

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.