Foto: Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S

Nytt bolag ska förverkliga Culture Casbah

Publicerad

Det omstridda projektet med att bygga höghuset Culture Casbah i Rosengård går nu in i en ny fas genom bildandet av ett nytt bolag – Rosengård Fastighets AB.

Det nya bolaget har bildats av Fastighets AB Balder, Heimstaden AB, MKB Fastighets AB och Victoria Park AB.

Rosengård Fastighets AB, som  det nya bolaget heter, har som uppdrag att förverkliga projektet Culture Casbah och kommer nu att påbörja detaljplanearbetet.

Bolaget har enligt ett pressmeddelande ingått ett avtal om att förvärva cirka 1.660 bostadslägenheter i Rosengård från MKB Fastighets AB. De samarbetande bolagen kommer att äga 25 procent vardera av aktierna i Rosengård Fastighets AB.

Högt torn i Rosengård

Culture Casbah är ett stadsutvecklingsprojekt i Rosengård och bland annat planeras ett 22 våningar högt torn. Tornet och övriga nya bostadshus kommer tillsammans ha cirka 200 nya bostäder och 30 lokaler för affärsverksamhet.

Projektet har tidigare mött motstånd från oroliga malmöbor som bland annat hade en manifestation mot bygget i november.

Tillträde för det nya bolaget beräknas ske den 1 maj 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.