Hasan Turkanovic var en av demonstranterna. Foto: SVT/TT

Delade meningar om manifestationen: ”Fint att se att folk visar stöd”

Uppdaterad
Publicerad

Är det viktigast att kunna demonstrera fritt eller bör hälsan gå först? Bland Malmöborna finns det dagen efter Black Lives Matter-manifestationen olika uppfattningar om det var rätt eller fel, med tanke på den rådande pandemin.

– Jag gick inte i leden och försökte hålla avstånd så gott jag kunde för att jag ville inte bidra till smittspridning, säger Hasan Turkanovic.

Uppskattningsvis 1 000 personer valde att delta i manifestationen med inställningen om att det är rätt sak att göra.

– Det var fint att se att folk utanför USA visar stöd, säger Tommy Moktari.

SVT Nyheter Skåne har pratat med flera Malmöbor som har uttryckt att det inte är lämpligt att ansluta sig till folksamlingar under en pågående pandemi.

– Det är bra att folk får demonstrera men jag gjorde inte det på grund smittrisken, säger en person som väljer att vara anonym.

Andra tycker att det var fel på grund av risken för smittspridning av coronaviruset.

– Jag är sjuksköterska och det är redan väldigt ansträngt läge. Det finns ju en anledning till att vi inte får åka över till Köpenhamn, säger en Malmöbo som vill vara anonym.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.