Visa alla (2)

Dans på stranden ska bryta utanförskap bland unga

Publicerad

En öppen dansskola på Ribersborg vill främja möten mellan ungdomar från olika stadsdelar i Malmö. Det är en del av Malmö stads förebyggande arbete för att motverka att ungdomar hamnar i brottslighet och hjälpa ungdomar att hitta en meningsfull fritid.

– Den här dansskolan är till för att stärka ungdomars framtidstro och för att de ska hitta en meningsfull fritid, säger Jason Rincon, som arbetar på Malmö stads förebyggarsektion.

Dansskolan på Ribersborg är gratis och öppen för alla. Syftet är att öka intresset för dans och ge alla chansen att delta. Malmö stad har i dag flera insatser för att hjälpa unga att hitta meningsfulla fritidsaktiviteter och för att motverka ungas brottslighet. Det här dansprojektet är en del av det.

Gymnasieungdomar är ambassadörer

På plats vid dansscenen på Ribersborg finns en dansinstruktör och fyra gymnasieungdomar som jobbar som ambassadörer för att få fler att våga prova på. En av dem är Mojtaba Hauari.

– Folk kommer hit från alla delar av Malmö och det är främst folk som inte brukar dansa som kommer hit. Dansen ska vara till för alla, oavsett var du kommer ifrån, kön eller hur du ser ut, säger han.

– Målet är att skapa en gemenskap bland folk och ge barnen ett sätt att uttrycka sig, säger Esther Olsén som också är ambassadör.

”Här möts människor”

Vem som helst komma och dansa på dansscenen på Ribersborg. Den 25 juli avslutas projektet med en dansföreställning på Arena 305 i Malmö.

Jason Rincon tillsammans med Esther Olsén och Mojtaba Hauari. Foto: Sanne Kleiner

– Mötena som annars kanske inte blir av, de blir av här. Här möts människor som vanligtvis inte hade träffats, säger Jason Rincon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer