Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Padelbanor i Nybrostrand ska monteras ner men klubben kämpar mot. Foto: Bernard Mikulic

Padelbanor ska bort men klubben kämpar mot beslutet

Uppdaterad
Publicerad

Nybrostrands tennisklubb kräver att få fyra år på sig att avveckla de omstridda padelbanorna. Klubben vill också ha ekonomisk kompensation och tycker inte att ljudet från padelspel kan liknas vid industribuller.

Ystad kommun har en lång lista med åtgärder när padelbanorna i Nybrostrand ska monteras ner.

Klubbstugan ska bort. Padelbanor ska monteras ner helt och hållet. Golv och betongfundament ska bilas bort och platsen ska återställa. Belysningsstolpar ska bort. Badtunna ska bort. Betongplattor under badtunnan ska bort. Grillen ska bort.

Och allt ska vara klart inom två och en halv månad, den sista mars. Annars kan kommunen vidta rättsliga åtgärder. Så står det i Ystad kommuns beslut om padelbanorna i Nybrostrand. Kommunen säger upp avtalet med tennisklubben.

Klubben vill ha fyra år

Men tennisklubben vägrar ge sig och har nu skickat ett brev till kommunen där man menar att uppsägningen är ogrundad och beslutsunderlaget felaktigt. I brevet skriver klubben att om beslutet kvarstår så vill man ha fyra år på sig att avveckla verksamheten.

Klubben skriver också att ljudet från padelspel inte är att betrakta som industribuller och att klubben vill utreda möjligheten att kräva ekonomisk ersättning för genomförda investeringar och förlorade intäkter.

SVT Nyheter Skåne har sökt representanter för Nybrostrands tennisklubb men inte lyckats få en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer