Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen rubricerar i nuläget händelsen på Bures gata i Hyllie som mord. Foto: Otto Johansson/SVT

Mord misstänks efter brand i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fortfarande inte gripit någon efter att en man i 30-årsåldern hittades död efter en lägenhetsbrand i Hyllie i Malmö natten till fredagen. Polisen rubricerar i nuläget händelsen som misstänkt mord och mordbrand.

Larmet kom in 02:38 att det brann i en lägenhet.

– En granne kände röklukt och tyckte att väggen kändes varm, berättar Joel Johansson, inre befäl räddningstjänsten.

När räddningtjänsten kom på plats ska de ha hittat en man medvetslös i lägenheten. Mannen fördes med ambulans till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Anhöriga är underrättade.

Rubriceras som mord

SVT har pratat med närboende som berättar att det funnits blod i hissen i trappuppgången. Polisen varken bekräftar eller dementerar uppgifterna.

– Det är omständigheter på platsen som gör att vi undersöker mord, säger Filip Annas på polisens presstjänst.

Räddningtjänsten kunde släcka elden så att den inte spred sig till de andra lägenheterna. Polisen spärrade av trapphuset för en teknisk undersökning.

Ingen gripen

Klockan 14 på lördagseftermiddagen fanns det fortfarande ingen frihetsberövad i ärendet. Åklagare och förundersökningsledare Jeanette Sprimont säger att man nu arbetar vidare med initiala åtgärder och med att kartlägga offrets förehavande innan händelsen och hämta in och analysera bevisning.

– Är det någon som vet någonting, som sett eller hört något, så är alla iakttagelser av intresse, säger Jeanette Sprimont.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.