Mordmisstänkte Peter Madsen omhäktas igen. Foto: TT

Peter Madsen låter sig omhäktas i fyra veckor

Uppdaterad
Publicerad

Peter Madsen som misstänks ha mördat den svenska journalisten Kim Wall, går frivilligt med på att omhäktas i ytterligare fyra veckor. Det uppger hans advokat till nyhetsbyrån Ritzau, rapporterar danska TV2 Lorry.

–  Min klient har gått med på en frivillig förlängning i fyra veckor, uppger Betina Hald Engmark för tidningen Jyllandsposten.

I mitten av december blev den rättspsykiatriska undersökningen av Madsen klar. Men åklagare Jakob Buch-Jepsen kan inte avslöja vad undersökningen kommit fram till .

–  Jag kan bekräfta att den är klar men jag kan inte gå ut med något före själva åtalet, sa han till SVT Nyheter då.

Försvann i augusti

Åtalet väntas komma i slutet av denna eller början av nästa vecka.

Kim Wall anmäldes försvunnen den 11 augusti 2017 efter att ha följt med Peter Madsen i hans ubåt. Tio dagar senare förklarade Madsen att han dumpat Walls kropp i havet. En del av kroppen hittades i vattnet vid Amager och brottsrubriceringen mot Madsen ändrades då till bland annat mord. Resten av kroppen har sedan hittats i danska Kögebukten.

Rättegång i mars

Peter Madsen kan dömas till rättspsykiatrisk vård, fängelse eller så kallad förvaring. Vid förvaring måste Madsen vara friskförklarad men ändå bedömas vara så pass farlig att han inte kan vistas bland andra interner.

Rättegången är planerad att starta 8 mars.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet