Foto: Anders Magnusson

Polis åtalas efter krock i korsning

Uppdaterad
Publicerad

En polis i Malmö åtalas nu för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada efter att ha krockat med en annan bil i samband med en uttryckning i centrala Malmö i höstas.

Polisen ryckte ut med blåljus och sirener. Men när han kom till en korsning krockade han efter att ha kört mot rött ljus.

I för hög fart missade polisen att uppmärksamma en annan bil som hade grönt ljus och kom körande i samma korsning. Enligt åtalet får en polis endast köra mot rött ljus ”under iakttagande av särskild försiktighet”.

Kvinna bakom ratten i den andra bilen drabbades bland annat av smärtor i nacken, armen och huvudet i samband med poliskrocken.

Finns på film

En övervakningskamera i området fångade olyckan på film och nu åtalas polisen för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.